Samimiyet

Samimiyet

Samimiyet

Basit bir kelime gibi görünse de bir ruhsal arayıcı için anahtar rolünde bir kelimedir aslında ‘Samimiyet’. Kelimelerin sözlük anlamlarını hep bilsekte bazı kelimeler anlamlarından çok daha fazlasını işaret ederler. Eminim samimiyet ile ilgili fikirleriniz vardır. Hatta belki de zaten sizde olduğunu düşünüyorsunuz çevrenizde olmadığını söyleyeceksiniz.

Çok erken yaşlarda arayışa başlamamla birlikte, çok farklı sapa yollara girdiğim çıktığım oldu. Ancak her şeyi değiştiren bazı keşifler oldu ki bu da özün bir lütfu olarak görmüşümdür. Bunlar aslında bazı anahtarlar diyebileceğim şeylerdi. Dürüstlük, açıklık, samimiyet, adanmak gibi aklıma gelenlerden bazıları. Bu yazıda da basitçe samimiyet anahtarından bahsedelim istiyorum.

Nasıl samimi biri olabilirsiniz? Bunu nasıl yapabilirsiniz? Basitçe cevap yapamazsınız. Çünkü bu yapılabilen bir şey değildir sadece olandır. Neden ilişkilerimizde samimi değiliz önce gelin o kısmına bakalım çünkü sorunu anlamak çözümü kolaylaştıracaktır. Samimiyetin gerçekleşmesi için samimi olduğunu düşünen, yada samimiyet göstermeye çalışan kişinin ortadan kalkması gerekir. Samimiyet için iki kişi fazladır. Neden fazladır? Çünkü kişi demek istekler, arzular demek ben demek, benim geçmişim ve benim dünyam demek. Karşınızdaki de aynı olduğunda iki ayrı dünya birbirine yakınlaşamaz. Her zaman arada bir gizli çıkar olacaktır. Ama kişi aradan çekildiğinde orada samimiyet gerçekleşir. Kendiliğinden olur bu gerçekleşme bu yüzden samimiyet yapılabilen bir şey değildir. Genelde bunu söylediğim de ama karşımdaki samimi değilken ben nasıl olabilirim gibi zihinsel bir bahane çıkar. Bu yüzden samimiyet ruhsal arayıcılar için bir anahtardır dedim. Ruhsal arayıcı için bahane saçmadır. Sadece bir düşüncedir. Kaldı ki bir kez samimiyetin tadını alırsanız bu zaten sürekli isteyeceğiniz bir şey haline dönüşecektir. Tadını almadan ise sadece bahanelerle dolu bir mesele halinde kalacaktır.

Sona gelirken, peki nasıldır samimiyet? Özgürlüktür, çıkarsızlıktır, mevcudiyettir, sevgidir ve olmaktır. Nice kelimelerle süslesenizde samimiyet kelimelerle anlatılamaz. Deneyin bunu bırakın kim olduğunuz nereden geldiğiniz nereye gideceğiniz fikirlerini ve içinizden sevginin ortaya çıkmasına şahit olun. Çevrenizde samimiyetinizi görmek istemeyecek, kabullenmeyecek, istediği biri olmanız konusunda ısrarkar davranan kişiler olacaktır. Belki öfkeleneceksiniz, belki üzüleceksiniz bu kişilere karşı ama samimiyette ısrarkar olun. Olmak istemeyenler dahi bir gün gelir onu keşfederler.

Bu yüzden her tanıştığımı sessizliğe davet ediyorum. Çünkü tüm hikayenin başladığı ve bittiği tek yer sessizliktir. 🙂

Tarkan Küçükaksu